Budding(h’) Poets

Poëziemarathon met 30 prijswinnende dichters

Budding(h’) Poets

Radna Fabias' debuutbundel Habitus werd bekroond met de C. Buddingh'-prijs 2018. Foto: Wouter le Duc

Sinds 1988 reikt Poetry International tijdens het jaarlijkse festival de C. Buddingh’-prijs uit aan de schrijver van het beste Nederlandstalige poëziedebuut van het jaar. De Dordtse dichter en taalvernieuwer C. Buddingh’ is naamgever van deze ‘prijs voor nieuwe Nederlandstalige poëzie’. In 2018 zou hij 100 jaar zijn geworden.

Kunstmin, Poetry International en het Buddingh’ Genootschap vierden op zaterdag 24 november van 12:00 tot 23:00 uur de sterfdag van de taalvirtuoos en voordrachtskunstenaar met een feestelijke elf uur durende poëziemarathon met alle dertig winnaars van de C. Buddingh’-prijs op één podium.

Festivalprogramma
Met interviewers als Tim den Besten en Hassnae Bouazza spraken ze aansluitend over de taal en thema’s die zij willen uitdragen. Deze unieke eendaagse poëziemanifestatie wil de taalvernieuwing door de jaren heen over het voetlicht brengen en de bezoeker onderdompelen in de rijke diversiteit van de Nederlandse taal.


November 2018

Schouwburg Kunstmin | Dordrecht
Doorlopend live poëzieprogramma met onder anderen Ilja Leonard Pfeijffer, Marieke Lucas Rijneveld, Lieke Marsman, Joke van Leeuwen, Anna Enquist, Ellen Deckwitz, Maarten van der Graaff, Radna Fabias.

Meer informatie