Schrijversvakschool

Voor wie zijn schrijftalent verder wil ontwikkelen, biedt de Schrijversvakschool een vierjarige deeltijdopleiding gericht op het professionele schrijverschap.

Schrijversvakschool

 

De Schrijversvakschool biedt een vierjarige deeltijdopleiding voor aspirant-schrijvers. Het programma omvat vijf genres: proza, poëzie, toneel, scenario en essay. Daarnaast zijn er lessen schrijftraining, waarin uiteenlopende aspecten van de schrijfkunst worden beoefend en onderzocht.

Voor wie de schrijfopleiding nog een stap te ver vindt, of voor wie in één enkel genre is geïnteresseerd, zijn er cursussen proza, roman, poëzie, toneel, scenario, essay, jeugdliteratuur en schrijftraining.

De Schrijversvakschool telt ongeveer 100 studenten in de opleiding en verwelkomt jaarlijks circa 500 cursisten. De school heeft, in het verlengde van voorloper 't Colofon, ruim dertig jaar ervaring op het gebied van kwalitatief hoogwaardig schrijfonderwijs.

Filosofie
De Schrijversvakschool wil de ontwikkeling van een student naar het professionele schrijverschap begeleiden en intensiveren. De docent geeft niet alleen commentaar op voorliggend werk, maar biedt ook inzicht in het schrijven als ambacht.

Meer informatie