Wees onzichtbaar

De literaire roman van Murat Isik won meerdere prijzen, waaronder de prestigieuze Libris Literatuurprijs 2018. De bestseller wordt door regisseur Saban Ol van Theater Rast (o.a. Bloedbroeders) en dramaturg Jan van den Berg bewerkt tot een theaterproductie.

Wees onzichtbaar

Foto: Geert Snoeijer


Hoofdpersoon Metin Mutlu groeit op in de jaren ‘80 en ‘90 in de Amsterdamse Bijlmer, in een Turks-Zaza gezin waar een tirannieke vader het gezinsleven dicteert. Metin wordt door zijn omgeving onderschat, ook door zijn docenten op school. Terwijl hij ouder wordt, groeit zijn eigenwaarde en gaandeweg komt hij in verzet. Gelijktijdig met zijn moeder werkt hij aan een kansrijke toekomst.

De wens om gezien en gewaardeerd te worden is universeel, daarom verzamelt de organisatie verhalen en filmpjes over dit onderwerp. De organisatie nodigt daarom iedereen uit om zijn of haar gevoel van onzichtbaarheid te delen in een korte vlog. De inzenders krijgen twee kaartjes om naar een voorstelling te gaan.

In verband met de uitbraak van het Corona-virus, konden de 17 geplande voorstellingen tussen 19 maart en 25 april 2020 helaas geen doorgang vinden. Samen met de theaters, de crew en cast worden de mogelijkheden voor verplaatsing onderzocht.

Tekst door Podium Mozaïek. 

 

Meer informatie